Regler som gäller på Sociala Medier

Undvik problem genom att utbilda dig och din personal om vad som gäller på sociala medier

Det är inte ovanligt att företag ovetande bryter mot reglerna när de jobbar med sociala medier. Det kan vara när man delar en bild eller när man går med i en gilla/dela tävling. Eller kanske när man köper sponsrade inlägg i bloggar. Det kan ibland vara svårt att veta vad som gäller i den här nya formen av kommunikation och marknadsföring och i de flesta fall får dessa lagbrott inga konsekvenser.

Men de kan få konsekvenser och om du agerar utifrån ett företag, kan dessa konsekvenser bli förödande.

Som företagare kan du anmälas till Konsumentverket eller Reklamombudsmannen om du bryter mot marknadsföringslagen. Då kommer det inte att hålla att du inte kände till vad som gällde. Faktum är att det även är ditt ansvar som företagare att ha koll på de metoder er eventuella byrå använder sig av. Även om din byrå ger dig råd som strider mot regler och lagar är det du som avsändare som får ta konsekvenserna i slutändan.

Trots det ser vi ständigt både företag och nya unga byråer utan relevant erfarenhet och utbildning bryta mot allvarliga regler som kan resultera i tråkiga konsekvenser för det företag som står bakom kampanjerna och innehållet.

I den här utbildningen går vi igenom vad som gäller och hur du ska säkerställa att du inte råkar illa ut.

Vi går bland annat igenom:

  • Upphovsrätt på sociala medier
  • Hur du får dela material
  • Regler för tävlingar på sociala medier
  • Regler för sponsrade inlägg

Gå kursen redan idag och lär dig hur du kan undvika att hamna i en situation som kan skada ditt varumärke.


Din lärare


Effective Marketing
Effective Marketing

Effective Marketing har utbildat över 300 företag i hur man ska jobba med Facebook och Instagram för att nå resultat. Flera av Effective Marketings kunder har slagit försäljningsrekord genom sina satsningar på sociala medier och två kunder har även kunnat titulera sig som Bäst i världen på Facebook efter gemensamma satsningar.

Effective Marketing är en social mediebyrå med en mycket hög kunskapsnivå både för vad som fungerar på sociala medier och vilka regler som gäller. De har lång erfarenhet av marknadsföring och förstår både helheten såväl som detaljerna.


Utbildningens innehåll


  Introduktion
Available in days
days after you enroll

Vanliga frågor


När börjar och slutar utbildningen?
Kursen startar nu och aldrig tar slut! Det är en helt egen takt online-kurs - du bestämmer när du startar och när du är klar.
Hur länge har jag tillgång till utbildningen?
Hur låter livstids tillgång? Efter inskrivning, har du obegränsad tillgång till den här kursen så länge du vill - över alla och alla enheter som du äger.
Vad händer om jag är missnöjd med kursen?
Vi vill naturligtvis att du ska bli nöjd! Om du är missnöjd med ditt köp, kontakta oss under de första 30 dagar så tittar vi på vad som gick fel och försöker åtgärda problemet så gott det går.

Gå kursen redan idag och lär dig hur du kan undvika att hamna i en situation som kan skada ditt varumärke.

Börja nu!